To wyjątkowe sery które powstają na bazie mleka krowiego, pasteryzowane, zawierają kultury bakterii, podpuszczka, sól.
Naturalne bez dodatków.
Sery pochodzą z firmy „Sery Sandomierskie”.
Dostępne odmiany
Ser Sandomierski „Hrabianka”
Konsystencja: ser półtwardy
Dojrzałość: 5 tygodni
Smak: kremowo-maślany
Kraj pochodzenia: Polska
Ser Sandomierski Krzemień Pasiasty
Konsystencja: ser półtwardy
Dojrzałość: powyżej 12 tygodni
Smak: kremowy, farmerski, oryginalny
Skład: mleko krowie pasteryzowane, popiół drzewny, kultury bakterii, podpuszczka, sól
Kraj pochodzenia: Polska
Ser Sandomierski „Królewicz”
Konsystencja: ser półtwardy
Dojrzałość: powyżej 12 tygodni
Smak: winny, niepowtarzalny
Skład: mleko krowie pasteryzowane, czerwone wino wytrawne, kultury bakterii, podpuszczka, sól
Kraj pochodzenia: Polska
Ser Sandomierski „Panicz” 250g
Konsystencja: ser półtwardy
Dojrzałość: powyżej 12 tygodni
Smak: kremowy, farmerski
Skład: mleko krowie pasteryzowane, kultury bakterii, podpuszczka, sól
Kraj pochodzenia: Polska
Ser Sandomierski Zawisza Czarny z popiołem drzewnym
Konsystencja: ser półtwardy
Dojrzałość: powyżej 5 tygodni
Smak: oryginalny, niepowtarzalny
Skład: mleko krowie pasteryzowane, popiół drzewny, kultury bakterii, podpuszczka, sól
Kraj pochodzenia: Polska
Ser Sandomierski z piwem z browaru Popiel
Konsystencja: ser półtwardy
Dojrzałość: powyżej 12 tygodni
Smak: piwny
Skład: mleko krowie pasteryzowane, piwo, kultury bakterii, podpuszczka, sól
Kraj pochodzenia: Polska
Ser Sandomierski sałatkowy naturalny
Konsystencja: ser miękki
Dojrzałość: świeży
Smak: śmietankowy, słony
Skład: mleko krowie pasteryzowane, kultury bakterii, podpuszczka, sól
Kraj pochodzenia: Polska
Ser Sandomierski na tarkę
Konsystencja: ser twardy
Dojrzałość: 12 miesięcy
Smak: wytrawny
Skład: mleko krowie pasteryzowane, kultury bakterii, podpuszczka, sól
Kraj pochodzenia: Polska
Ser polne kwiaty
Konsystencja: ser półtwardy
Dojrzałość: powyżej 6 – 8 tygodni
Gramatura: 250g / 500g / 1000g / 3000g
Smak: oryginalny, niepowtarzalny
Konserwanty: brak